L’Arxiu Històric de Damm realitza tasques de desinsectació per preservar el seu patrimoni
Fundació Damm 21 de març de 2022

L’equip d’experts i expertes en conservació del patrimoni de l’Arxiu Històric de Damm ha realitzat una intervenció preventiva de desinsectació sobre més de 600 peces de fusta del seu fons, entre les quals es troben la col·lecció de barrils i l’antiga taula del Consell d’Administració, a més d’un gran nombre de capses d’ampolles, bancs i tamborets.

El procés de desinsectació dut a terme pels especialistes es va realitzar en diverses fases, començant per la neteja de les peces per retirar la brutícia i la pols generades pels insectes xilòfags, és a dir, aquells que s’alimenten de fusta. Un cop netejades, es va aplicar el tractament  als orificis de la peces així com a la seva superfície, un procediment repetit 24 hores després. 

Finalment, l’equip de conservació va procedir al segellat hermètic de les peces per deixar que el tractament actuï. Les peces van romandre segellades i emmagatzemades en un lloc aïllat durant quaranta dies, moment en el qual es va donar per acabat el procés de desinsectació.

Aquest procés forma part de la tasca de conservació de l’arxiu, en la qual els experts i expertes actuen de manera preventiva per minimitzar el deteriorament de les peces i garantir la seva preservació durant l’emmagatzematge. Com a part d’aquesta tasca, l’arxiu també ha netejat en sec 143 llibres de comptabilitat del Fons Documental de Damm. 
 

L’Arxiu Històric de Damm realitza tasques de desinsectació per preservar el seu patrimoni