La Escuela Superior de Música Reina Sofía i la Fundació Damm ofereixen un concert per a col·laboradors i col·laboradores de Damm
Cultura 07 de març de 2023

Aquesta tarda, el quintet de vent Ricercata ha ofert un concert a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm per a col·laboradors i col·laboradores de la companyia, en el que han interpretat una selecció de peces de dels compositors Jacques Ibert, Carl Nielsen i Maurice Ravel. L’acte s’ha realitzat gràcies a la col·laboració entre la Escuela Superior de Música Reina Sofía i la Fundació Damm, mecenes de la Càtedra d’Oboè des del curs 2022/2023. 

L’actuació del quintet de vent ha anat acompanyada per una presentació d’Álvaro Guibert, director de Relacions Externes de la Escuela Superior de Música Reina Sofía, en la qual ha ofert als i les assistents algunes claus per aprendre a escoltar i a gaudir de la música clàssica. L’acte ha comptat amb la presència de Ramon Agenjo, vicepresident de la Fundació Damm, Paloma O’Shea, presidenta fundadora de la Escuela Superior de Música Reina Sofía, y Julia Sánchez, CEO de la Escuela Superior de Música Reina Sofía. 

Establert dins l'Escola Superior de Música Reina Sofia el 2017, el Quintet Ricercata està format per Sofía Salazar (flauta), Fidel Fernández –alumne de la Càtedra d'Oboè Fundació Damm –, Pablo López (clarinet), Marta Montes (trompa), i Manuel Angulo (fagot), el qual, per malaltia d'última hora, ha estat substituït pel seu company Javier Sanz. Els integrants del quintet reben la formació dels professors Jacques Zoon, Hansjörg Schellenberger, Pascal Moraguès, Radovan Vlatković i Gustavo Núñez.

La Fundació Damm i la Escuela Superior de Música Reina Sofía van iniciar la seva col·laboració al juny de 2022, quan la Fundació es va convertir en el nou mecenes de la Càtedra d'Oboè. Cada any més de 150 alumnes de prop de 30 nacionalitats diferents estudien a l'Escola amb matrícula gratuïta gràcies a les aportacions dels mecenes. Amb aquest acord, la Fundació Damm vol impulsar el foment de l'educació musical i el coneixement dels joves músics a la societat, donant suport a les necessitats diàries dels seus estudis i a l'organització d'activitats artístiques com els concerts per tota la geografia espanyola dels joves músics que conformin la “Càtedra d'Oboè Fundació Damm”.

Més informació sobre l'Escola Superior de Música Reina Sofia en el seu web.
 

La Escuela Superior de Música Reina Sofía i la Fundació Damm ofereixen un concert per a col·laboradors i col·laboradores de Damm