La Fundació Damm s'uneix a les iniciatives solidàries dels restaurants en la lluita contra el Covid-19
Societat 06 de abril de 2020

En els darrers dies, xefs, restaurants i proveïdors d’hostaleria a Barcelona i Madrid han decidit organitzar-se per fer front comú en la lluita contra el Covid-19. Com? Elaborant i portant menjar de manera gratuïta als herois que treballen dia rere dia per frenar l’avenç d’aquesta pandèmia, així com a entitats socials que la repartiran entre els col·lectius més vulnerables.

A data d’avui, ja estan involucrats més de cinquanta restaurants a Barcelona i Madrid que, organitzats sota el paraigües d’iniciatives diverses -com Comer Contigo, Delivery for Heroes, Food 4 Heroes, Health Warriors o World Central Kitchen BCN, entre d’altres-, preparen el menjar a les seves cuines i la porten directament a hospitals, residències de la tercera edat i menjadors socials, arribant a subministrar més de 5.000 àpats al dia.

La Fundació Damm col·labora amb aquesta iniciativa, que neix de la solidaritat de la restauració del país, donant totes les ampolles necessàries d’aigua Veri i Fuente Liviana que se serveixen amb el menjar. “Aquest moment de crisi és el moment de la col·laboració, de sumar forces entre tots per ajudar i protegir els que més ho necessiten. Des de la Fundació Damm volem reconèixer l’extraordinària iniciativa solidària d’aquests xefs i restaurants, posant a disposició d’aquesta causa tots els nostres recursos i capacitats”, assegura el president de la Fundació Damm, Demetrio Carceller Arce.

Entre els beneficiats ja es troben el personal d’hospitals com els de Bellvitge, Clínic, Sant Pau o Vall d’Hebron de Barcelona; el Gregorio Marañón, La Paz, Ramón y Cajal o 12 de Octubre de Madrid, entre molts altres, a més del de residències de la tercera edat i usuaris d’entitats socials com la Fundació Arrels.

Darrera d’aquesta iniciativa es troben un altre tipus d’herois: els dels fogons. A Barcelona, les cuines de Casa Leopoldo (amb Romain Fornell al capdavant), La Mundana, El Quim de la Boqueria, Teresa Carles, Can Pizza, Pizza Market, Fish&Chips, Gonzalez&Co, Las Muns o Tandoor -entre molts altres-, a més de les de càterings com Torres&Helman i Valors Food, treballen per contribuir a la causa. A Madrid, els restaurants de grups com El Escondite, LALALA i Grosso Napoletano són només un exemple de tots els que també hi col·laboren.

La col·laboració amb aquestes iniciatives se suma a la donació ja efectuada de més de 30.000 litres (unes 50.000 ampolles) d’aigua mineral a centres sanitaris, hospitals i entitats socials efectuada per la Fundació Damm.

 

 

Foto: Romain Fornell

Cuina de Casa Leopoldo, Barcelona (foto de Romain Fornell)