La Fundació Damm, present a la nit dels mecenes del TNC
Cultura 01 de febrer de 2017

Enmig dels decorats de l’obra ‘Molt soroll per no res’ de William Shakespeare, el TNC va organitzar una vetllada dedicada als seus Mecenes. 

Com cada any, el Teatre Nacional de Catalunya va dedicar una jornada a aquelles persones i entitats que donen suport a la institució mitjançant la celebració de la Nit dels Mecenes del TNC. Enguany, la Fundació Damm hi va assistir representada pels patrons directors Ramon Agenjo i Ramon Armadàs, així com pel Director General de la companyia d’aleshores, Enric Crous. L’acte, que també va comptar amb la presència de la resta de patrocinadors del TNC, va estar presidit pel vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras. El Conseller de Cultura, Santi Vila, així com altres personalitats del món de l’espectacle tampoc van faltar a la cita. 

Aquesta jornada va ser ben especial, ja que aprofitant l’avinentesa que el TNC celebra 20 anys i que l’ESMUC en fa 15, la directora polonesa Wanda Pitrowska (alter ego de Xavier Albertí) va tornar a pujar a l’escenari de la Sala Gran per reinterpretar amb la seva batuta imprevisible la primera sarsuela en llengua catalana que es conserva, desenterrada dels arxius  del Liceu i digitalitzada a la Universitat autònoma de Barcelona per encàrrec del mateix Albertí que coneixia l'existència. Des que es va estrenar a meitat del segle XIX no s'havia tornat a interpretar per què es creia perduda.

La Fundació Damm, present a la nit dels mecenes del TNC