La Fundació Damm i la Fundació Orfeó Català – Palau de la Música Catalana renoven el seu acord de col·laboració
Cultura 28 de febrer de 2023

La Fundació Damm i la Fundació Orfeó Català – Palau de la Música Catalana han renovat el seu acord de col·laboració per aquest 2023, donant continuïtat així a la relació que les uneix des de fa més de tres dècades.

La renovació de l’acord s’ha dut a terme al Palau de la Música Catalana −un dels màxims representants arquitectònics del modernisme català−, i ha estat subscrit per Joaquim Uriach, president de la Fundació Orfeó Català − Palau de la Música Catalana, i per Ramon Agenjo, vicepresident i director de la Fundació Damm. A la signatura també hi ha estat present el director general del Palau de la Música, Joan Oller.

La renovació de l’acord permetrà a la Fundació Damm seguir col·laborant en les accions de l’entitat orientades a promoure la música −amb una especial atenció al cant coral−, el coneixement i la difusió del patrimoni cultural, i a col·laborar en la consolidació de la cohesió social. A més, ambdues entitats treballaran conjuntament per convertir l’Orfeó Català en un interlocutor destacat dins el conjunt de la cultura catalana, a més d’acostar-lo als més joves. 

La Fundació Damm està vinculada a la Fundació Orfeó Català – Palau de la Música Catalana des de l’any 1991 i, en l’actualitat, a més de formar part del Consell de Mecenatge, el vicepresident i director de la Fundació, Ramon Agenjo, és membre del patronat de l’entitat, ocupant-ne la vicepresidència primera. Cada temporada, la Fundació Damm col·labora amb una de les funcions que es programen al Palau de la Música Catalana i hi convida a col·laboradors i col·laboradores de Damm, en una aposta decidida pel desenvolupament de les activitats culturals i artístiques.
 


La Fundació Damm i la cultura

La cultura és un dels principals àmbits d’actuació de la Fundació Damm. Museus, auditoris, teatres o exposicions fotogràfiques són només algunes de les àrees que reben el suport de l’entitat, amb l’objectiu de fer la cultura accessible a totes les persones pel seu poder transformador −individual i col·lectiu−, que impacta de manera positiva en el creixement i el desenvolupament de la societat.

L’any passat, la Fundació Catalunya Cultura va distingir Damm amb el Segell IMPULSA CULTURA (SIC). Una distinció en la qual, l’actiu paper de la companyia i de la Fundació Damm en l’àmbit cultural, va ser clau en la seva obtenció. Es tracta d’un segell pioner que la Fundació atorga en col·laboració amb la Càtedra de Responsabilitat Social i Sostenibilitat de la Universitat de Girona, i que té l’objectiu de reconèixer aquelles empreses que donen suport a la cultura.

 

La Fundació Damm i la Fundació Orfeó Català – Palau de la Música Catalana renoven el seu acord de col·laboració