La Escuela Superior de Música Reina Sofía distingeix a Pablo Balaguer i Carlos Ramos, alumnes de la Càtedra d’Oboè Fundació Damm
Cultura 22 de juny de 2023

Pablo Balaguer i Carlos Ramos, estudiants de la Càtedra d’Oboè Fundació Damm a la Escuela Superior de Música Reina Sofía, han estat distingits amb el Diploma als alumnes més excel·lents de la institució. L’entrega d’aquestes distincions es va dur a terme en l’acte de Clausura del curs acadèmic 2022-2023, presidit per Sa Majestat la Reina Sofía. 

Pablo Balaguer va ser reconegut com l’alumne més excel·lent de la Càtedra d’Oboè Fundació Damm, on hi estudia des de 2020 amb el professor Hansjörg Schellenberger. Com a alumne de la Escuela, ha tocat a l’Orquestra Simfònica Freixenet, amb la Sinfonietta, amb la Camerata Fundación EDP i amb el Conjunt Barroc de la Escuela. Actualment, és membre del Quintet Ricercata, que el passat mes de març va visitar l’Antiga Fàbrica Estrella Damm per oferir un concert als col·laboradors i col·laboradores de la companyia. 

Per la seva banda, Carlos Ramos va rebre el diploma a l’alumne més excel·lent com a part del Quintet Cosan. Des de 2021, estudia també amb el professor Hansjörg Schellenberger com a alumne de la Càtedra d’Oboè Fundación Damm. Com a estudiant de la Escuela, és membre del Quintet Cosan i del Grup Fundación Mutua Madrileña. També ha tocat amb la Orquestra Simfònica Freixenet; amb la Camerata Fundación EDP y amb la Sinfonietta.

Durant l’acte, també es van entregar els Diplomes de les càtedres de violí, viola, violoncel, contrabaix, flauta, clarinet, fagot, trompa, trompeta, piano, cant, composició i música de cambra. La cerimònia va concloure amb un concert de l’Orquestra Freixenet de la Escuela Reina Sofía sota la batuta del mestre Juanjo Mesa. 

Sobre la Escuela Superior de Música Reina Sofía

La Fundació Damm i la Escuela Superior de Música Reina Sofía van iniciar la seva col·laboració el juny de 2022, quan la Fundació es va convertir en el nou mecenes de Càtedra d’Oboè. Fundada el 1991 per Paloma O’Shea, la Escuela Reina Sofía treballa per a recolzar a joves músics en el seu desenvolupament artístic i personal i apropar la música a la societat. 

Cada any, 150 alumnes de més de 30 nacionalitats diferents estudien a la Escuela amb matrícula gratuïta, seleccionats únicament pel seu talent, on reben un ensenyament personalitzat dels millors especialistes del món. Sa Majestat la Reina Sofía és la Presidenta d’Honor de la Escuela, el patronat de la qual reuneix a organismes públics i empreses privades entorn a un objectiu comú. 

Més informació a www.escuelasuperiordemusicareinasofia.es

Pablo Balaguer

Carlos Roma

La Escuela Superior de Música Reina Sofía distingeix a Pablo Balaguer i Carlos Ramos, alumnes de la Càtedra d’Oboè Fundació Damm