Fidel Fernández rep el diploma a l’Alumne Més Excel·lent de la Càtedra d’Oboè Fundació Damm
Cultura 25 de juny de 2024

L’Escuela Superior de Música Reina Sofía va celebrar el passat 18 de juny l’Acte de Clausura del Curs Acadèmic 2023-2024, presidit per Sa Majestat la Reina Sofia, en el qual també es van entregar les distincions als alumnes més destacats d’enguany. Fidel Fernández, alumne de la Càtedra d’Oboè Fundació Damm del centre, va ser reconegut amb el diploma a l’alumne més excel·lent de la Càtedra d’Oboè.

Fidel Fernández ha estat alumne de l’Escuela Superior de Música Reina Sofía des de 2021 de la Càtedra d’Oboè Fundació Damm, dirigida pel professor Hansjörg Schellenberger. Ha estat membre de diferents agrupacions com la Jove Orquestra de Cuenca, l’Orquestra Proyecto 10 de la Comunitat de Madrid, l’orquestra de cinema de la universitat estatunidenca Berklee, a més de formar part de la borsa d’instrumentistes de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i de l’Acadèmia de la Setmana de Música Religiosa de Cuenca.

Des de 2017 és oboè solista de la Jove Orquestra Simfònica de Castelló i des de 2019 de la Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, i forma part de la borsa d’instrumentistes de la Joven Orquesta Nacional de España. Com a solista, destaca la seva interpretació del concert de Vivaldi para oboè i fagot, sota la direcció d’Ignacio Yepes, a l’Auditori provincial de Cuenca.

En el camp de la docència, es professor d’oboè a diferents escoles de música, com la Societat Unió Musical Museros, la Unió Musical Aldaia, la Societat Artística Cultural Unió Musical de Benetusser, la Societat Musical Massalfassar o el Conservatori Liceu de Música Ciutat de Mislata.

La cerimònia va concloure amb un concert de l’Orquestra Freixenet de la Escuela Reina Sofía, sota la batuta del mestre Sir András Schiff, que va interpretar un repertori format per peces de Johann S. Bach i Félix Mendelssohn.

Sobre l’Escuela Superior de Música Reina Sofía
 

La Fundació Damm i l’Escuela Superior de Música Reina Sofía van iniciar la seva col·laboració el juny de 2022, quan la Fundació es va convertir en el nou mecenes de la Càtedra d’Oboè. Fundada el 1991 per Paloma O’Shea, l’Escuela Reina Sofía treballa per a recolzar a joves músics en el seu desenvolupament artístic i personal i apropar la música a la societat.

Cada any, 150 alumnes de més de 30 nacionalitats diferents estudien en aquesta escola amb matrícula gratuïta, seleccionats únicament pel seu talent, on reben un ensenyament personalitzat dels millors especialistes del món. Sa Majestat la Reina Sofía és la Presidenta d’Honor de la Escuela, el patronat de la qual reuneix a organismes públics i empreses privades entorn a un objectiu comú.

Més informació a www.escuelasuperiordemusicareinasofia.es

Fidel Fernández rep el diploma a l’Alumne Més Excel·lent de la Càtedra d’Oboè Fundació Damm